Skip to main content

Creació col·lectiva i multidisciplinar

 

Colectivo Momentánea neix a Barcelona el 2022. La companyia es va crear sota la premissa de reunir a professionals de diferents disciplines artístiques per generar un fluix creatiu, investigant el voltant de la hibridació de llenguatges escènics.

Aquest diàleg creatiu es manifesta bàsicament a través de la interpretació (teatre, música, dansa…), dibuixant paisatges interiors en un espai escènic absent de referèncias. Volem empatitzar amb el públic a partir d’una reflexió poètica sobre les problemàtiques contemporànies que ens afecten, tant a nivell col·lectiu com individual.

Trobem a les arts escèniques el vehicle idoni per obrir una finestra cap a realitats amagades en el fet quotidià.

Qui som?

A continuació us presentem als membres de la companyia:

Eulàlia Bergadà

Coreògrafa i intèrpret

Graduada en dansa clàssica i contemporània, post-graduada per la Cia. IT Dansa, graduada en Coreografia del CSD (Carrera Superior de Dansa) a l’Institut del Teatre (Barcelona).

El 2015 va crear la seva pròpia companyia, on ha coreografiat i dirigit diverses peces com Gold Dust Rush, produïda pel Festival Grec (2016).

Actualment ha creat i dirigit la seva última obra Very Very Slightly, coproduïda amb el Mercat de les Flors (Barcelona) i el Teatre Principal de Palma (Mallorca).

Pia Nielsen

Compositora i cantant

Ha creat nombroses bandes sonores per a obres de teatre i circ, ràdio, vídeo art, vídeo d'animació i documentals.

Com a actriu i músic ha treballat amb la companyia de teatre físic loscorderos.sc (La Banda de la fi del món, Soterrani còsmic) i forma part de la companyia de teatre Antiga i Barbuda (La Ballarina, Cavall de Ferro).

Compagina des del 2008 la seva carrera artística amb l'ofici de docent de tècniques vocals per a actors i altres professionals, imparteix classes de cant i fa supervisió vocal en treballs escènics.

Neus Penya-roja

Actriu

Artista performativa, poeta i dramaturga. Llicenciada en interpretació a l'Institut del Teatre de Barcelona. Anteriorment ja s’havia iniciat a l’estudi del teatre a València en diferents escoles com a Escalante i l'Escola de l'Actor.

Es forma també de manera específica en teatre físic, dansa i cant. Combinant tècniques de teatre-dansa tradicional com la Indú Odisi, amb d’altres més actuals com la tècnica Grotowski.

Imparteix classes d’arts performatives als cursos ACCIÓ-CREACIÓ. Ha participat com a actriu i directora a diverses peces de teatre i microteatre en diferents sales i en encontres de poesia.

Carlos Gallardo

Producció

Format en teatre visual a l'Institut del Teatre de Barcelona. És creador escènic en diferents àmbits: interpretació, construcció de titelles i espai escènics.

És cofundador de CAL TEATRE, companyia de teatre visual destinat a públic familiar, que ha participat en alguns dels festivals més importants de la península com Fetén, Mostra Igualada...

També forma part d'altres companyies com Col·lectiu Nins amb l'espectacle Pruna (Premi Adrià Güal 2019), Mambo Project amb IAIA (Premi del Públic al Festival FITT 2022) i com a director per Matito Titelles als espectacles La sirena hidràulica i Daltabaix .

Sergio Escalona

Direcció i dramatúrgia

Des d'altres disciplines artístiques (arts visuals, creació digital i poesia), va arribar el teatre el 2014, fundant CAL TEATRE juntament amb Carlos Gallardo i Jordi Font.

Va participar en la direcció artística dels seus dos primers espectacles destinats a públic familiar: "Joc de cadira" i "El bosc com balla", on també és responsable del text original, germen de l'obra.

Ambdues peces han estat mostrades en diferents festivals i convocatòries com Fetén (Gijón), Mostra Igualada, Titirijai (Tolosa) o Barcelona Districte Cultural.